CtC project

Closing the Circle (CtC) is het Enhanced Landfill Mining project van Group Machiels dat de totale valorisatie voorziet van het huishoudelijke en industriële afval opgeslagen in de Remo stortplaats in Houthalen-Helchteren, door het recupereren van materialen en het energetisch valoriseren van het brandbare residu. Uiteindelijk wordt het hele gebied getransformeerd in duurzaam natuurgebied. Het CtC project wordt ontwikkeld door Group Machiels en het ELFM onderzoeks consortium, dat zowel technische als niet-technische aspecten onderzoekt.

Meer lezen

Multimedia

Op deze pagina vind je heel wat beeldmateriaal terug over het Closing the Circle project. Zo vind je er het filmpje terug dat gemaakt werd tijdens het bezoek van de locals aan de pilot plant van Advanced Plasma Power in Swindon. Daarnaast zijn er filmpjes met impressies van het eerste Enhanced Landfill Mining symposium en de recent uitgevoerde proeven in het kader van het lopende onderzoeksproject, gesubsidieerd door het Vlaamse IWT.

In de aanloop van de 2de editie van het ELFM symposium zullen heel wat meer filmpjes beschikbaar gemaakt worden.

Meer bekijken

De 'Locals'

De organisatie van het eerste Enhanced Landfill Mining symposium betekende ook de start van de locals werking. Deze locals werking is een interactief proces tussen het ELFM consortium en de lokale omwonenden. Zo woonde een grote delegatie van deze locals de eerste editie van het ELFM symposium bij en bezocht ze tijdens een studiereis de plasma installatie van Advanced Plasma Power in Swindon.

Meer lezen

IWT O&O project

Het IWT O&O project rond het Closing the Circle project onderzoekt de uitdagende en innovatieve aspecten van het Closing the Circle project zoals de scheiding van opgegraven afval, de plasmatechnologie en het maken van hoogwaardige bouwmaterialen uit afvalstromen. Dit 3 jaar durende O&O project, gestart in februari 2011, wordt gesubsidieerd door het Vlaamse IWT en kent een totaal budget van 6 miljoen euro.

Verder lezen

Links

Het Closing the Circle project en meer specifiek het CtC onderzoeksproject, gesubsidieerd door het IWT, kent heel wat verwevenheden met andere onderzoeks- en demonstratieplatformen, waarvan je op deze pagina een overzicht krijgt. Dit gaat van het CleanTechPlatform tot zeer specifieke onderzoeksplatformen binnen kennisinstellingen of andere bedrijven binnen Group Machiels die eveneens de Closing the Circle filosofie uitdragen.

Links