Links Closing the Circle

Het Closing the Circle project en meer specifiek het CtC onderzoeksproject, gesubsidieerd door het IWT, kent heel wat verwevenheden met andere onderzoeks- en demonstratieplatformen, waarvan je op deze pagina een overzicht krijgt.

CtC project

Closing the Circle (CtC) is het Enhanced Landfill Mining project van Group Machiels dat de totale valorisatie voorziet van het opgeslagen afval in de Remo stortplaats in Houthalen-Helchteren, door het recupereren van materialen en het energetisch valoriseren van het brandbare residu. Uiteindelijk wordt het hele gebied getransformeerd in duurzaam natuurgebied.

Meer lezen

De 'Locals'

De organisatie van het eerste Enhanced Landfill Mining symposium betekende ook de start van de locals werking. Deze locals werking is een interactief proces tussen het ELFM consortium en de lokale omwonenden. Zo woonde een grote delegatie van deze locals de eerste editie van het ELFM symposium bij en bezocht ze tijdens een studiereis de plasma installatie van APP in Swindon.

Meer lezen

IWT O&O project

Het IWT O&O project rond het Closing the Circle project onderzoekt de uitdagende en innovatieve aspecten zoals de scheiding van opgegraven afval, de plasmatechnologie en het maken van hoogwaardige bouwmaterialen uit afvalstromen. Dit 3 jaar durende O&O project, gestart in februari 2011,wordt gesubsidieerd door het Vlaamse IWT en kent een totaal budget van 6 miljoen euro.

Verder lezen

Sponsors 2de ELFM Symposium

GreenVille

GreenVille

GreenVille

Website

LRM

LRM

LRM

Website

Limburg Sterk Merk

Limburg Sterk Merk

Limburg Sterk Merk

Website

i-Cleantech Vlaanderen

i-Cleantech Vlaanderen

i-Cleantech Vlaanderen

Website